روغن

احتمالا شما هم هنگام تعویض روغن‌موتور خودرویتان با واژه‌های سنتتیک و نیمه‌سنتتیک مواجه شده‌اید اما این عبارات چه معنایی دارند و در حقیقت تفاوت روغن‌موتور سنتتیک و نیمه‌سنتتیک در چیست.

از هر راننده‌ای سوال کنید به شما خواهد گفت وسایل نقلیه هزینه‌های تعمیر و نگهداری زیادی دارند. لاستیک، فیلتر، مایع خنک‌کننده و... باید به‌صورت منظم تعویض شوند تا خودرو در بهترین شرایط خود قرار داشته باشد.

قطعا تعویض چنین وسایل و قطعاتی هزینه‌بر بوده و با توجه به شرایط فعلی ممکن است در دام مکانیکی شیاد گرفتار شوید و هزینه‌های بیشتری هم بپردازید. برخی افراد برای کاهش حداکثری هزینه‌های نگهداری و مالکیت وسیله‌نقلیه، خود اقدام به تعویض روغن‌موتور می‌کنند.

تعویض روغن کار خیلی سختی نیست و شامل باز کردن پیچ کارتل جهت تخلیه روغن سوخته و سپس بستن آن جهت افزودن روغن موتور جدید و همچنین تعویض فیلتر روغن و هواست.

قبل از خرید روغن موتور باید از روغن مناسب برای خودرویتان مطمئن شوید. علاوه‌بر مطالعه دقیق دفترچه راهنمای خودرو، باید حین خرید از فروشنده روغن موتور و همچنین یک مکانیک خبره درباره روغن مناسب موتور خودرو خود سوال کنید.

همچنین باید بدانید چه نوع روغنی برای خودروی شما بهتر است: معمولی، سنتتیک یا نیمه‌سنتتیک. همان‌طور که نام روغن‌ها نشان می‌دهد روغن معمولی کاملا استاندارد است و با افزودنی‌های لازم ترکیب شده تا وظایف خود در پشتیبانی از قطعات موتور درون‌سوز را انجام دهد؛ اما زمانی که بحث روغن موتور سنتتیک و نیمه‌سنتتیک پیش می‌آید، اوضاع کمی پیچیده‌تر خواهد بود.

روغن سنتتیک برخلاف نام خود از نفت خام به دست می‌آید هر چند تفاوت اصلی آن با روغن معمولی به میزان پالایش صورت گرفته مربوط می‌شود. روغن سنتتیک فرآیند پالایش گسترده‌تری را تجربه می‌کند و میزان حفاظت مولکول‌های تشکیل‌دهنده آن بهتر و بیشتر است.

همچنین این نوع روغن دارای افزودنی‌های بیشتر برای عملکرد بهتر در موتورهای درون‌سوز است. بر اساس برخی گزارش‌ها، معمولا این نوع روغن‌ها را باید بین ۱۶ تا ۲۴هزار کیلومتر تعویض کرد هرچند اکثر مکانیک‌ها و کارشناسان معتقدند فواصل زمانی تعویض روغن باید بسیار کمتر از ارقام یادشده باشد. البته واضح است قیمت روغن موتور سنتتیک بیشتر از انواع معمولی خواهد بود.

روغن موتور نیمه‌سنتتیک ترکیبی از روغن‌های معدنی (طبیعی) و سنتتیک و دارای افزودنی‌های خاص خود است. این نوع روغن نیز مشکلی برای موتور خودرو ایجاد نمی‌کند و درعین‌حال ارزان‌تر است.

اگرچه روغن‌های نیمه‌سنتتیک در کل ارزان‌تر از نمونه‌های سنتتیک هستند اما از نظر عملکردی در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرند و زمان تخریب آن‌ها سریع‌تر است. به همین خاطر توصیه شده روغن‌های نیمه سنتتیک بین ۸ تا ۱۲ هزار کیلومتر تعویض شوند هرچند بازهم توصیه می‌کنیم این نوع روغن‌ها را زودتر از کیلومترهای یادشده تعویض کنید.

البته روغن‌های نیمه‌سنتتیک گزینه مناسب‌تری نسبت به روغن‌های معمولی با پایه معدنی خواهند بود چراکه طول عمر قطعات موتور را افزایش خواهند داد.

با دانستن تفاوت روغن‌های مورد بحث، هم‌اکنون با خیال راحت می‌توانید فرآیند تعویض روغن را در خانه هم انجام دهید. البته دقت داشته باشید این کار نیازمند ابزار مخصوص و فضای لازم برای تعویض روغن است.

همچنین روغن سوخته را به‌هیچ‌وجه در طبیعت رها نکنید و اقدامات لازم جهت تصفیه یا تحویل آن برای بازیافت یا امحا را انجام دهید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =